Ga direct naar de inhoud.

Transvisie

redactioneel ontwerp, art direction, grafisch ontwerp

Voor Transvisie (later Transvisie Zorg) maakte ik een aantal publicaties om aandacht te vragen voor hun werk op het gebied van genderdisforie. Genderdysforie komt voort uit een gevoel van onbehagen over iemands biologische geslacht. Vaak gaat het samen met de wens om van het andere geslacht te willen zijn. Het magazine Vicky/Kenneth met gebruikt de voor en achterzijde voor een 'meiden'- en 'jongens'-cover, en het magazine kan twee kanten op gelezen worden. Het richt zich specitiek op jongeren met genderdisforie, hun ouders en hun directe omgeving. Sarah Wong verzorgde de portretfotografie.

Het magazine Bastiaan, Laura, Marcel, etc bevat alle namen van de geinterviewden uit het magazine en richt zich op iedereen die met Genderdisforie te maken heeft en laat op directe en indirecte wijze zien wat Transvisie voor die doelgroepen doet. Mieke Meesen portretteerde de geinterviewden in een stijl.

Voor de voorlichtingsboekjes 'Genderdisforie op school' en 'Hoera het is een mensje' ontwikkelde ik met Mieke Meesen en metaforische reeks stillevens waarmee elk hoofdstuk geopend werd en maakte ik een helder ontwerp om de leesbaarheid van deze informatie gidsen te bevorderen.

Fotografie Sarah Wong, Mieke Meesen
Tekst Mariette Hermans, Thomas Wormgoor, Els Schijf e.a.


overzicht werk